top of page
  • Foto van schrijverHerwig Hostens

Tesla unveils new solar-powered roof tiles and longer-lasting batteries ...


Join the world’s transition to sustainable energy. Powerwall 2 is a battery for homes and small businesses that stores the sun’s energy and delivers clean, reliable electricity when the sun isn’t shining. Combine Powerwall, solar and an electric vehicle to create a zero emission lifestyle. The sun provides more than enough energy in just one hour to supply our planet’s energy needs for an entire year. Your home can capture this free, abundant energy source through rooftop solar tiles, turning sunlight into electricity for immediate use or storage in a Powerwall battery.


29/10/16 - 11u54 Bron: Belga

Tesla, de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens, heeft vrijdag zijn nieuw product voorgesteld: zonnepanelen als dakpannen, gemaakt uit kwartsglas. De nieuwigheid past in de strategie van diversificatie.

"De opwarming van de aarde is een serieuze crisis, en we moeten iets doen", verklaarde Tesla-topman Elon Musk bij de voorstelling van het zonnepaneeldak. "Zonnepanelen moeten mooier en aantrekkelijker gemaakt worden, net als elektrische wagens". Musk wees erop dat de eerste elektrische auto's op een golfkarretje leken, terwijl heel wat Tesla's nu gekocht worden door de elite in Hollywood en Silicon Valley. "Hetzelfde moet gebeuren met zonnepanelen". Het nieuwe product, dat samen met SolarCity werd gemaakt, ziet er in elk geval aantrekkelijk uit. De zonnepanelen zijn volledig geïntegreerd in de dakstructuur en dus amper zichtbaar. Waar deze panelen zullen gebouwd worden, is nog niet bevestigd. Waarschijnlijk wordt het de fabriek van SolarCity in Buffalo, in de staat New York. Ook over de prijs bestaat nog onduidelijkheid.

De eerste panelen zouden al in de loop van volgend beschikbaar worden. Tesla mikt op een marktaandeel van zo'n 5 procent. Musk stelde vrijdag ook een nieuwe versie van de Powerwall-batterij voor, waarmee zonne-energie in huis kan opgeslagen worden.


Tesla introduceert dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen

Door Bauke Schievink, zaterdag 29 oktober 2016 11:05, 239 • Submitter: Jodev

Tesla heeft een nieuw soort zonnepanelen aangekondigd voor thuisgebruik. De panelen zitten verwerkt in dakpannen, waardoor in feite het hele dak energie uit zonlicht kan opwekken. Volgend jaar wil Tesla beginnen met de installatie van de eerste zonnedaken.

De nieuwe dakpannen werden tijdens een evenement van Tesla aangekondigd door topman Elon Musk. Op een filmset toonde hij een aantal huizen waarvan de dakpannen waren vervangen door de zonnevariant van Tesla. Het verschil met een conventioneel dak was bijna niet te zien, zo tekende Wired op. Alhoewel de dakpan in feite doorzichtig is, om zonlicht door te laten voor het geïntegreerde zonnepaneel, lijkt het juist massief. Alleen door recht tegen de dakpannen aan te kijken is het geïntegreerde zonnepaneel te zien, terwijl het onder een hoek een geheel lijkt.

Voor de productie maakt Tesla gebruik van kwarts, een stevig materiaal wat de dakpan een 'quasi-oneindige' levensduur moet geven. Ook demonstreerde Musk dat de Tesla-dakpan steviger is dan die gefabriceerd met conventionele materialen. Er komen vier verschillende kleurstijlen beschikbaar, al is het mogelijk dat deze bij de release nog niet allemaal te kiezen zijn.


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page