top of page
 • Foto van schrijverHerwig Hostens

Dekton voor werkbladen-vloeren-wanden


Alleen maar VOORDELEN

 • Dekton is zeer goed bestand tegen ultraviolet (UV) licht en verschiet na verloop van tijd niet van kleur waardoor het perfect is voor toepassingen zowel binnen als buiten.

 • Dekton is het meest krasvaste oppervlak op de markt en hoewel de snijbeweging van een mes Dekton niet beschadigt, wordt het gebruik van snijplanken wel aangeraden om uw keukengerei te beschermen.

 • Hoewel andere oppervlakken bestand zijn tegen vlekken, is Dekton echter geheel vlekvast. Zelfs de hardnekkigste vlekken zoals wijn-, koffie-, stift- en roestvlekken kunnen gemakkelijk van het oppervlak worden verwijderd. Aangezien Dekton een extreem lage poreusheid heeft en geen hars bevat, is het bestand tegen chemische stoffen. Druppels of spatten van alledaagse huishoudelijke chemische stoffen zoals bleekmiddel, afvoerreinigers of ovenontvetters brengen geen schade toe aan Dekton.

 • Dekton is bestand tegen hoge temperaturen zonder brand- of schroeiplekken of barsten te veroorzaken. Warme pannen en apparaten zoals aardewerken potten kunnen direct op het oppervlak worden gezet zonder dat dit wordt beschadigd.

 • Dekton is zelfs beter bestand tegen slijtage dan graniet waardoor het een ideaal oppervlak is voor commerciële toepassingen en voor vloeren die veel betreden worden. Terwijl andere oppervlakken na verloop van tijd slijtage vertonen, blijft de afwerking van Dekton de gehele levensduur van het product intact en is er nooit een nieuwe bedekking of afwerking nodig.

 • Het lage thermische uitzettingscoëfficiënt van Dekton maakt het materiaal bestand tegen temperatuurwisselingen, tegen zowel extreme hitte als extreme kou. Dankzij zijn natuurlijke weerstand tegen vorst en dooi is dit oppervlak perfect om zelfs in de koudste omgevingen te gebruiken.

 • Met een meer dan vijf keer grotere buigsterkte dan graniet kan Dekton in dunnere oppervlakken over grotere spanwijdtes worden aangebracht en kunnen aanrechten, kookeilanden en bars worden voorzien van niet ondersteunde overstekken van maar liefst 30 cm. Zijn hoge drukvastheid maakt van Dekton een ideaal materiaal voor wandelgangen, vloerbetegeling of opritten.

 • Dekton is niet poreus en hoeft nooit te worden afgedicht. Het voorkomt van nature dat vloeistoffen en gassen het oppervlak binnendringen. Daardoor is het een onderhoudsvriendelijk oppervlak dat gemakkelijk schoon te maken is.

 • Dankzij het vervaardigingsproces dat wordt gebruikt om Dekton te maken kan de pigmentatie en decoratie van het materiaal worden gecontroleerd, waardoor de verschillende platen onderling een betere kleurconsistentie hebben met als resultaat een duurzaam product dat na verloop van tijd geen kleur verliest. Het oppervlak dat u vandaag installeert zal er gedurende de gehele levensduur van het product als nieuw uitzien.

 • Dekton is over de gehele plaat zeer constant qua dimensie en dikte. Hierdoor wordt de noodzaak om plaatcorrecties uit te voeren geminimaliseerd en is eenvoudige installatie mogelijk.

 • Dekton heeft een hoge weerstand tegen hydrolyse

 • Dekton is een onbrandbaar materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen zonder te verbranden, verschroeien of barsten.


79 weergaven0 opmerkingen
bottom of page