top of page
  • Foto van schrijverHerwig Hostens

Tipic's slimme Tulèr keuken is voorzien van een gootsteen die met de beweging van een hand verscMilan 2016

De Italiaanse design studio Tipic heeft een slim aanrecht bedacht , dat verschillende interactieve functies integreert , waaronder een gootsteen die uit het oppervlak wordt weergegeven met een simpel gebaar.

Tipic 's Tulèr keuken voor Offmat is vervaardigd uit kwarts composiet en bevat een aantal technologieën die zijn ingebouwd in de steen.

De tafel is voorzien van een wastafel die gelijk zit met het werkblad wanneer het niet wordt gebruikt, dit om het te laten lijken alsof het een deel van het oppervlak is .

Een bewegingssensor is ingewerkt onder het oppervlak van de steen , en wordt geactiveerd door het zwaaien met een hand. Dit leidt tot het verlagen via een zuiger mechanisme. Ook de kraan wordt automatisch geactiveerd. Verdere bewegingen kunnen worden gebruikt om de temperatuur en de stroom van het water bij te sturen.


Ook ingewerkt in het werkblad is een weegschaal die druksensoren gebruikt om ingrediënten te wegen . Dit is zichtbaar in het steen oppervlak door een ring van licht - blauw en dan rood licht in stappen om een gewicht van maximaal twee kilo te laten zien ..


" We bestuderen stenen die de magnetische kracht van inductie kunnen ontvangen en ook geen problemen hebben met de temperatuur van de pot , " zei Corà , "want inductie is niet warm , maar als je kookt geeft de pot de warmte af naar de steen. "Wordt zeker vervolgd...

7 weergaven0 opmerkingen
bottom of page